4/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
3. Zła temperatura grillowania...
fot. archiwum Polska Press

3. Zła temperatura grillowania

Od rozpalania przechodzimy do obróbki termicznej grillowanych potraw. Tu znowu pośpiech nie jest wskazany. Zbyt szybkie grillowanie potraw w zbyt wysokiej temperaturze, a szczególnie na otwartym ogniu jest niedopuszczane i zwyczajnie niezdrowe.
Potraw nie należy wrzucać na ruszt tuż po rozpaleniu grillach, należy poczekać aż ogień zgaśnie i węgiel, czy brykiet będzie się tlił. Tu kolejna ważna sprawa – kratki nie należy ustawiać zbyt blisko paleniska. Ani – co oczywiste - zbyt daleko.

Zobacz również

Polskie Monachium. Rządzimy na lekkoatletycznych ME! Najlepsze zdjęcia [17.06.2022]

Polskie Monachium. Rządzimy na lekkoatletycznych ME! Najlepsze zdjęcia [17.06.2022]

Goworowo. Walorem gminy jest przyroda. Jak magnes działa na letników

Goworowo. Walorem gminy jest przyroda. Jak magnes działa na letników

Polecamy

Pożar ściółki leśnej w Stoku. Wysoka temperatura sprzyja pożarom

Pożar ściółki leśnej w Stoku. Wysoka temperatura sprzyja pożarom

Takiej patodeweloperki jeszcze nie było. To osiedle czy pradawny gród?

Takiej patodeweloperki jeszcze nie było. To osiedle czy pradawny gród?

Kiedy wyniki egzaminu zawodowego 2022? Wyjaśniamy, w jaki sposób je sprawdzić

Kiedy wyniki egzaminu zawodowego 2022? Wyjaśniamy, w jaki sposób je sprawdzić

Dodaj ogłoszenie